If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
аз имах същия проблем доста трудно палене гледах всичко свещи релета всичко ок.Преди 3-4 дена беше адски студ -12 запали на 10-я път ,направо подивях поразпитах тук там и никой нищо незнае захванах се сам.По случайност реших да извадя клапана на помпата за високо налягане извадих го и какво да видя счупен направо онемях как е вървяла до сега .Питах по разбиращи казват невъзможно със счупен клапан да върви да ама вървеше и то добре само паленето беше проблем.Купих нов на БОШ струвал 487лв. с отстъпката ми го дадоха за 400лв сложих и чудо -докато и покажа ключ сама пали .Дано да съм бил от полза,и най добре да е нещо друго по евтино че тези цифри направо ме побъркват ама какво да се прави трябва да върви
На мен пък ми е чудно как става това подгряване за 20 секунди!?! При мен подгряването си е 2 секунди, с много леки отклонения, в зависимост от това дали е топъл или не двигателят. За толкова светва реотанчето на таблото и гасне. Предполагам, че и свещите работят толкова. Но понеже не съм сигурен, ще трябва да проверя, защото на старата ми Мазда, лампата светеше 2-5сек, пък свещите продължаваха да греят докато не си стоплят колкото им трябва. Излекувах я, като прекарах индикация на таблото директно от свещите (или от релето) и проблемът със зимното палене изведнъж изчезна!
Аз все си мислех, че Алфата ще е по-добре измислена от старата ми Мазда, набор 83, ама явно, в това отношение, не е. Иначе, проблем с паленето при 2 секундно подгряване, никакъв, дори и при минусови температури, ама ще си имам едно наум!
Аз все си мислех, че Алфата ще е по-добре измислена от старата ми Мазда, набор 83, ама явно, в това отношение, не е. Иначе, проблем с паленето при 2 секундно подгряване, никакъв, дори и при минусови температури, ама ще си имам едно наум!
не грее 2секунди а доста повече чуй кога изключва релето не гледай индикацията за свещите
За да може да се провери дали периода на подгрев е коректен се включва съпротивление от 6 k ома към буксата на температурния датчик.вързва се волтметър към свеща,дава се контакт и се броят секундите за които се подава напрежение към свеща.Трябва да бъдат 18 сек.Втората проверка е за периода на подгрев след запалване на колата.Окъсява се буксата на темп. датчик със съпротивлението,подава се контакт,изчаква се да загасне лампата за подгрева на таблото,пали се колата и пак с волтметъра се наблюдава колко време се подава напрежение.Трябва да е 73 секунди.
Това се отнася за jtd 105 коня ако иска някой от колегите може да тества.
аз имах същия проблем доста трудно палене гледах всичко свещи релета всичко ок.Преди 3-4 дена беше адски студ -12 запали на 10-я път ,направо подивях поразпитах тук там и никой нищо незнае захванах се сам.По случайност реших да извадя клапана на помпата за високо налягане извадих го и какво да видя счупен направо онемях как е вървяла до сега .Питах по разбиращи казват невъзможно със счупен клапан да върви да ама вървеше и то добре само паленето беше проблем.Купих нов на БОШ струвал 487лв. с отстъпката ми го дадоха за 400лв сложих и чудо -докато и покажа ключ сама пали .Дано да съм бил от полза,и най добре да е нещо друго по евтино че тези цифри направо ме побъркват ама какво да се прави трябва да върви
значи клапана се намира тоно на самата помпа за високо налягане ,като махнеш декоративния(пластмасовия)капак зад мотора има има нещо в което влизат маркучи за нафта идващи от горивния филтър точно под тази връзка се намира въпросния клапан той е с букса няма как да го объркаш http://www.axm-auto.com/image_displa...21_8029038.jpg така изглежда самият клапан
Comment